Kl. 09.00: Morgenbuffet ved ankomst
Kl. 10.00: Velkomst ved formanden
Kl. 10.15: Den gode klassesamtale v/ Benthe Fogh, lektor v. læreruddannelsen i Haderslev
Oplægget vil give forskellige bud på, hvordan klassesamtalen kan stilladseres og danne grundlag for udvikling af både elevernes kommunikative kompetence og deres sproglæring generelt. Derudover vil forslag til, hvordan inddragelse af elevernes perspektiver, interesser og behov kan gøre sprogundervisningen mere relevant, blive præsenteret.
Kl. 11.00: Kaffebuffet med frugt
Kl. 11:15: Workshop I – vælg mellem workshop A-B-C
A: Stop Teaching!
v/ Frank Lacey, engelsklærer, formand for Engelsk Fagudvalg |
B: Billedbøger og kunst i tyskundervisningen v/ Pia Christensen, tysklærer og formand for Tysk Fagudvalg og Marie-Louise Kjær, tysklærer og medlem af Tysk Fagudvalg | C: Barrières et motivation v/ Alain Clavier, fransklærer, medlem af Fransk Fagudvalg |
Kl. 12.30: Frokost
Kl. 13.30: Workshop II – vælg mellem workshop D-E-F
D: Anvendelsesorienteret og praksisnær undervisning v/ Charlotte Duun, fagkonsulent for engelsk i VidensBy Sønderborg og medlem af Engelsk Fagudvalg | E: Autentisk sprogmøde med ESEP/eTwinning v/ Charlotte Rørbøl, udskolingsleder, eTwinning-ambassadør | F: Fremmedsprog, forandring og forankring v/ Rikke Mou Skogberg, konsulent på CFU I Ålborg og Malene Ravn, lærer og fremmedsprogsvejleder |
Kl. 14.45: Kaffebuffet med kage
Kl. 15.00: Nyt fra Undervisningsministeriet v/ læringskonsulenterne
Kl. 15.45: Afslutning og evaluering
Kl. 16.00: Farvel og tak for denne gang
Workshop A
Stop Teaching! v/ Frank Lacey, engelsklærer og formand for Engelsk Fagudvalg
In too many classrooms teachers are preoccupied with their teaching. Teaching and teacher talk get in the way of and often hinder student learning. 100% differentiation, kids talking English, and kids learning because they are intrinsically motivated to do so. That’s what we shall look at on these 75 minutes. Maybe it will completely change the way you see your role in the classroom.
Kursussprog: engelsk
Workshop B
Billedbøger og kunst i tyskundervisningen v/ Pia Christensen, tysklærer og formand for Tysk Fagudvalg og Marie-Louise Kjær, tysklærer og medlem af Tysk Fagudvalg
Er du nysgerrig efter at arbejde med de tre K’er – Kunst, Kreativität, Kultur – på fagsprog ’æstetiske læreprocesser’, så er muligheden her! De fleste elever elsker undervisning, der ikke foregår i bøger og med terperi, så kom og få eksempler på kreative undervisningsforløb – lige til at bruge i din undervisning.
Workshop C
Barrières et motivation v/ Alain Clavier, fransklærer og medlem af Fransk Fagudvalg
Mon atelier s’articulera autour d’une étude récente du Nationale Center For Fremmedsprog Barrierer og motivation for fremmedsprog. Je vais donc proposer des approches didactiques et des activités qui vous aideront à garder la motivation de vos élèves.
Kursussprog: fransk
Workshop D
Anvendelsesorienteret og praksisnær undervisning v/ Charlotte Duun, fagkonsulent for engelsk i VidensBy Sønderborg, medlem af Engelsk Fagudvalg
Anvendelsesorienteret og praksisnær undervisning (APU) er et begreb, som vinder stærkt frem og har stort fokus. Jeg vil komme med konkrete undervisningseksempler, hvor jeg tager afsæt i den udarbejdede didaktiske model for APU, for at vise, hvor meget af undervisningen i engelsk, der allerede er APU.
Eksemplerne vil primært være fra forløb på mellemtrin og udskolingen.
Workshop E
Autentisk sprogmøde med ESEP/eTwinning v/ Charlotte Rørbøl, udskolingsleder, eTwinning-ambassadør
Autentiske sprogmøder er afgørende for at skabe motivation hos eleverne. Lær hvordan ESEP/e-Twinning kan bruges til at skabe samarbejdsprojekter, hvor eleverne kommunikerer på målsproget med klasser fra hele Europa.
Workshop F
Fremmedsprog, forandring og forankring v/ Rikke Mou Skogberg, konsulent på CFU I Ålborg og Malene Ravn, lærer og fremmedsprogsvejleder
Med udgangspunkt i den antagelse, at børn og unge gerne vil arbejde med sprog, men efterlyser en anden sprogundervisning end den, de ofte møder i skolen i øjeblikket, vil vi inspirere til nye måder at arbejde med sprog i skolen. De tager afsæt i projektet Fremmedsprog, forandring og forankring og dermed den nyeste viden inden for fremmedsprogsdidaktik gennem konkrete aktiviteter som translanguaging, chunks, funktionel grammatik, AI-værktøjer m.m.
Hvis ikke andet er anført, er kursussproget dansk.
Ret til ændringer forbeholdes.
Copyright © 2023 Sproglærerforeningen
Made with ❤ by Lokal Guide
En cookie er en lille tekstfil, som vi gemmer på din enhed for at kunne holde styr på, hvad der sker under dit besøg. Hvis du sletter eller blokerer cookies, kan du risikere, at websitet ikke fungerer optimalt, samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.