Actualités françaises

Uddan dig som fransklærer på nettet

Skoleledernes undskyldning for ikke at tilbyde fransk på deres på deres skoler er ofte at de ikke kan skaffe fransklærere. Det er nærmest blevet et mantra hos skoleledere på skoler uden for det storkøbenhavnske og århusianske område. Derfor er nedenstående mulighed værd at interessere sig for, også for alle jer som er godt uddannede. Jeg vil i hvert fald opfordre jer til at gøre både kolleger og skoleledere opmærksom på denne uddannelsesmulighed.

Læs til fransk på nettet – kik her

Leon Aktor


 

Bliv DELF-eksaminator

Hos Institut Français kan I uddanne jer gratis som DELF-eksaminator. Se nærmere på http://www.institutfrancais.dk/fr/afdelinger/afdelingen-for-fransk-sprog/. For at få et indtryk af hvad Delf i praksis er for eleverne, kan I læse Mie Schrøders indlæg på det fransk/tyske netværk på folkeskolen.dk.  http://www.folkeskolen.dk/550862/delf-goer-fransk-attraktivt-for-eleverne.

Leon Aktor


Kurser for fransklærere hos CAREL

Royan er en by i Sydvestfrankrig i departementet Charente-Maritime. Her holder CAREL – Centre audivisuel de Royan pour l’étude des langues – til. CAREL tilbyder mange slags kurser, herimellem kurser for lærere som underviser i fransk som fremmedsprog. Deres program er bestemt værd at se nærmere på. Mailadressen er carel.org. Og så er det tilfældigvis sådan at ‘vores’ nuværende attachée de Coopération pour le francais på Institut Francais, Sylvie Maury, selv har været ansat dér en årrække.

Mere detaljerede oplysninger kan I få hos Madame Jacqueline Tybjerg –  – som repræsenterer CAREL over for skoler, universiteter og lærerforeninger. Hun er fransk, men taler også glimrende dansk.

Leon Aktor


Franskundervisning på Ordrupgaard

Skoletjenesten Ordrupgaard : http://ordrupgaard.dk/folkeskole/

Ordrupgaard rummer en af Nordeuropas betydeligste samlinger af fransk kunst fra det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede.

Ordrupgaards franske samling skaber i et sammenhængende overblik over den tidlige modernistiske billedkunst med hovedvægt på impressionismen repræsenteret ved blandt andre Claude Monet, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Berthe Morisot og Auguste Renoir.

Med udgangspunkt i Ordrupgaards franske samling tilbyder museet franskundervisning. Undervisningen varetages af Ordrupgaards team af fransktalende kunsthistoriestuderende. Under besøget på museet øver klassens elever sig i at lytte og samtale på fransk med udgangspunkt i kunsten.


Se franske film i Grand!

Du cinéma En association avec Grand Teatret, nous vous proposons des séances de cinéma pour les classes de français. Contactez-nous !
IFcinéma Inscrivez-vous à IFcinéma et projetez des films français à vos élèves : http://ifcinema.institutfrancais.com

Institut Français