Sproglaereren_weblogo_03

Tysk fagudvalg

Velkommen til tysk fagudvalgs nye hjemmeside, her vil du bl.a. kunne finde oplysninger om fagudvalgsmedlemmer og arbejdsområder.

På denne side finder du nyheder inden for tyskundervisning samt artikler om idéer vedr. den internationale dimension i tyskundervisningen. Du finder også kurser arrangeret af Tysk fagudvalg og relevante links.

Tysk fagudvalg arbejder for at

• styrke fremmedsprogene i grundskolen og i den videre uddannelse
  • fremme udviklingen af engelsk, tysk og fransk som internationale brugssprog
  • formulere og virkeliggøre en sprogpolitik til gavn for fremmedsprogene
  • virkeliggøre den internationale dimension i fremmedsprogsundervisningen
  • arrangere kurser for nuværende og kommende fremmedsprogslærere
  • fremføre synspunkter til gavn for fremmedsprogsundervisningen over for
    Undervisningsministeriet og i medierne
  • deltage i projekter til gavn og støtte for fremmedsprogsundervisningen
  • anmelde materialer og skrive artikler og inspirationssider til Sproglæreren
  • samarbejde med Hovedstyrelsen til gavn for sprogundervisningen i det hele taget
  • samarbejde med andre sproglærerforeninger

Fagudvalgets medlemmer

Pia Christensen

Vester Herrupvej 18

7830 Vinderup

Marie Louise Lykke Kjær

Baunegårdsvej 4, st. th.

2820 Gentofte

Lone Hannibal

Fagudvalgsmedlem

Øresundsvej 142 A, 2. th.

2300 København S

Karen Wobeser

Suppleant

Øster Grønningvej 16

7870 Roslev

Relevante artikler

No data was found

Obligatorisk mdtl. prøve i fransk og tysk + skr. prøve i engelsk

7. september 2022
Åbent brev til Undervisningsministeren og Børne- og Undervisningsudvalget: Obligatorisk mdtl. prøve i fransk og tysk + skr. prøve i engelsk

Aux ateliers des idées – Fransklærernes Dag 2023

26. januar 2023
Sted: Københavns Professionshøjskole, Carlsberg
På årets Fransklærernes Dag præsenterer workshopinstruktørerne et emne, som de brænder for. Det har resulteret i et spændende og varieret program, hvor du kan hente inspiration til din undervisning. Herudover deltager læringskonsulent for fransk, som fortæller om nyt fra Undervisningsministeriet og om prøverne. Vi skal høre om et interessant afsluttet projekt med fransk fra 3. klasse. Forfatter og mag.art. i kultursociologi, Mads Christoffersen, fortæller om sin bog om ”De gule veste”. Vi gentager succesen med at træne mundtlig sprogfærdighed. Og så er Fransklærernes Dag ikke mindst din mulighed for at møde fransklærere fra hele landet til faglig sparring. Fransklærernes Dag 2023 arrangeres i samarbejde med CFU/KP København.

Sprogkonference 2022 – Motivation for sprog

23. september 2022
Sted: Vejle Musikteater, Vedelsgade 25, 7100 Vejle
Sproglærerforeningens sprogkonference 2022. Kurset vil være en god blanding af teori og praksis. Du vil få ny viden og mulighed for at deltage i faglige diskussioner. Du vil få tips og ideer til din undervisning.